VCA gecertificeerd

Home » VCA gecertificeerd

VCA-gecertificeerd

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij kunnen aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Weverling & Wijtman Begraafplaatswerken is sinds 2010 VCA** gecertificeerd en werkt volgens de VGM Checklist Aannemers.

Professionals laten met een VCA-certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de arbeidsrisico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

Uitvoerend medewerkers van ons bedrijf hebben een VCA-examen afgelegd. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen Basisveiligheid (voor operationele medewerkers) en Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan
dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde tool-box meetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.
Er is een verschil tussen VCA* (1 ster) en VCA** (2 sterren). VCA* is voornamelijk bedoeld voor niet- complexe organisaties zonder onderaannemers. VCA** is bedoeld voor organisaties met onderaannemers. Waar VCA* zich vooral richt op de VGM-werkzaamheden op de werkvloer, is VCA** juist gericht op de gehele VGM-structuur (beleid, verbetermanagement en organisatie). Daarnaast kan de grootte van de organisatie ook meewegen.

Offerte aanvragen
vca