Leerbedrijf

Home » Leerbedrijf

Leerbedrijf

Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten mede op te leiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Weverling & Wijtman is sinds 2012 geregistreerd als erkend leerbedrijf en staat zodoende garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding.

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht (v)mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Een leerbedrijf is een bedrijf waar een (v)mbo-leerling terecht kan voor het praktijkdeel van zijn opleiding. Vaak zijn dit opleidingen waarbij de scholier slechts een of twee dagen per week naar school gaat. De overige dagen is de scholier dan op het leerbedrijf om de theorielessen van de opleiding in de praktijk te oefenen. Aan leerbedrijven worden wel eisen gesteld, zo moet er minimaal een leermeester aanwezig zijn om de scholier te begeleiden. Ook moet het werk op het leerbedrijf aansluiten op de theorie van de opleiding.

De erkenning van leerbedrijven ten behoeve van het verzorgen van praktijkleren is geregeld in artikel 7.2.10 van de Wet op het onderwijs. Ons bedrijf is erkend een door Aequor kenniscentrum voor voedsel en leefomgeving (www.aequor.nl/mijnaequor).

Offerte aanvragen