Grafdelving

Home » Grafdelving

Grafdelving

Weverling & Wijtman Begraafplaatswerken is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van grafdelving. Deze activiteit verzorgen we op circa 85 begraafplaatsen in de regio, in samenwerking met medewerkers van de begraafplaats of geheel in eigen beheer.

Weverling & Wijtman is erop ingesteld de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren en zo de opdrachtgever te ontzorgen. Zo kunnen we zelfstandig het grafmonument verwijderen, het graf maken op de gewenste diepte, het graf schudden of gelijktijdig ruimen. Ook het gereedmaken van het graf met graflift en loopplanken en het openen en sluiten van een grafkelder verzorgen wij graag voor u. We stellen ook gastheren beschikbaar die tijdens de uitvaart voorlopen, de geluidsinstallatie en documenten controleren, en de overledene naar het graf begeleiden. Na de dienst sluiten we gelijk het graf, plaatsen we het monument terug en leggen we de bloemen op het graf.

Offerte aanvragen

Materieel

Wij hebben zes grafdelfcombinaties ter beschikking. Wij rijden met twee medewerkers met één speciale oprijcombinatie waarbij 2 machines worden getransporteerd, dit resulteert in minder co2 uitstoot in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De zandtransporter (Nimos) en graafmachine (Boki 2651E) zijn speciaal ontwikkeld voor het werk op begraafplaatsen. Ze zijn inzetbaar op plaatsen waar weinig ruimte is en kunnen uiterst secuur manoeuvreren en werken. Hierdoor is weinig handwerk nodig, wat leidt tot een snelle afwikkeling van de werkzaamheden. We verzorgen desgewenst ook aluminium bekisting, aluminium loopplanken en een graflift (Senkamat). Weverling & Wijtman werkt altijd volgens de Wet op lijkbezorging.

vacature machinist delfmachine begraafplaatswerken

Eenvoudig afspreken

We werken met een speciale Planning app waarin alle gegevens zijn verwerkt van de opdrachtgever/begraafplaatsbeheerder en overledenen. De opdrachtgever krijgt een bevestiging en een planning voor de grafdelving. Voor de werkzaamheden volgen we een protocol dat in overleg met de opdrachtgever naar wens kan worden ingevuld.

Via Planning@begraafplaatswerken.nl en via 06-43556880 zijn we 7 dagen per week bereikbaar en bieden een unieke 24-uursservice (ook op zondag). Onder onze opdrachtgevers bevinden zich ook begraafplaatsen met islamitische akkers en Joodse begraafplaatsen.

Ons machinepark is op alle soorten werk ingesteld en bestaat onder meer uit de volgende machines:

  • diverse kleine Boki grafdelfmachines (2551 en 2551E)
  • Boki 4-wieler 2650E grafdelfmachine 
  • JCB rupskraan
  • Giant knikshovels
  • diversen zandtransporters (Nimos, Leiber en Schmitz)